Associate Degree & Duaal studeren

Duaal studeren

Bij BouwTalent Noord zijn alle opleidingen duaal. Dat wil zeggen studeren én gelijktijdig werken. Dit vraagt om een bepaalde instelling. Het kenmerkt de mentaliteit van de studenten van BouwTalent. Vaak blijken dit de toppers in de bouw. “Ik wil meteen in de praktijk kunnen brengen wat ik in de theorie heb geleerd”, is een veel gehoorde uitspraak van onze studenten. Of, “In de praktijk loop ik tegen zaken aan, die je in de theorie verder kunt uitdiepen.” 

Duaal studeren betekent ook dat er meer inzet van je wordt gevraagd dan wanneer je een voltijdstudie gaat volgen. Niet iedereen kan dit aan. Vooraf moet je je dus de vraag stellen of jij hiervoor geschikt bent.  

Al onze leerbedrijven en praktijkbegeleiders zijn ingesteld op leren én werken. Dat mag dus geen belemmering zijn voor jou. Duaal studeren heeft bij BouwTalent ook het voordeel dat je vanaf dag één een salaris gaat verdienen. 

Associate Degree

Associate degree-opleidingen zijn 2-jarige opleidingen in het hoger beroepsonderwijs. Deze zijn voor jongeren en werkenden die een 4-jarige bacheloropleiding een te grote stap vinden. Een Ad-opleiding is meer praktijkgericht dan de hbo-bacheloropleiding. Theorieën uit een vakgebied worden toegepast op praktische vraagstukken. Je leert problemen signaleren en een aanpak invoeren om dit probleem op te lossen.

Na het behalen van het Ad-diploma is een afgestudeerde sterk verankert in de praktijk. Dit biedt een unieke meerwaarde op de arbeidsmarkt. Afgestudeerden kunnen solliciteren op banen op een niveau tussen mbo-4-gediplomeerden en bachelor afgestudeerden. Ook kunnen ze na een Ad-opleiding doorstromen naar een hbo-bacheloropleiding. Vaak kunnen ze deze bacheloropleiding in een verkorte tijd afronden.

De duale Ad-opleiding Bouwkunde via BouwTalent kan gevolgd worden met een mbo-4 diploma Bouwkunde. Heb je een andere opleiding afgerond? Ook dan kun je via BouwTalent een opleiding volgen. Bekijk de mogelijkheden die wij bieden voor mensen die een van de volgende diploma’s hebben behaald:

Studeren én werken op hbo niveau

Heb je nog vragen? Stel ze via