Bouwmanagement

Let op: de opleiding Bouwmanagement start NIET in schooljaar 2021/2022

Studenten met een afgerond hbo-opleiding in een niet bouw gerelateerde opleiding, die een carrière switch willen maken, kunnen dit doen via BouwTalent. De Bouwmanagement opleiding is dan een goede keuze. Daarvoor is het belangrijk dat je eerst de basis legt door het volgen van de opleiding Techniek B&U van de KOB. Deze opleiding duurt één schooljaar en wordt op onze locatie in Diemen verzorgd.

Als de eerste stap is gezet in de bouw door het afronden van de opleiding Techniek B&U en je voldoende werkervaring in de bouw hebt opgedaan, dan kan deze tweede stap worden gemaakt, te weten de opleiding Bouwmanagement.

Studeren en werken

De basiskennis over de bouw verkrijg je via de opleiding Techniek B&U van de KOB. Deze opleiding wordt gedurende het jaar op maandagen gegeven op de locatie van BouwTalent in Diemen. Op de overige dagen van de week ga je werken bij een gerenommeerd bouwbedrijf in jouw woonomgeving. Daarnaast word je tijdens de studie en jouw werkzaamheden in het bedrijf begeleid door de trajectbegeleider van BouwTalent. Je ontvangt een arbeidsovereenkomst van BouwTalent voor de duur van één jaar en uiteraard ook loon (bruto € 1.408,= per maand op basis van 32 uur werken per week) tijdens de dagen dat je werkt. 

Functies in de bouw

BouwTalent Noord leidt studenten op voor functies zoals als calculator, werkvoorbereider of uitvoerder. Studenten worden tijdens hun studieloopbaan begeleidt door een coach van BouwTalent Noord. Daarnaast biedt BouwTalent Noord een gegarandeerde en passende leerwerkplek voor studenten bij een bouwbedrijf in hun regio. 

Toelatingseisen

Studenten met een afgeronde hbo-opleiding, die geïnteresseerd zijn in een carrière in de bouw, kunnen zich aanmelden voor de Bouwmanagement opleiding van BouwTalent Noord. 

Studeren én werken op hbo niveau

Heb je nog vragen? Stel ze via