BouwTalent

BouwTalent is in 2005 opgericht vanuit Bouwend Nederland: een vereniging van 4.300 bouw- en infrabedrijven. In 2012 heeft BouwTalent haar activiteiten van het mbo bouwkunde naar het hbo bouwkunde verlegd omdat de vraag naar hbo geschoolde werknemers mét een dosis praktijkervaring erg groot bleek. In 2012 konden studenten echter alleen de duale hbo bouwkunde bachelor opleiding volgen. Vanaf 2015 is dit, op basis van een behoefteonderzoek onder aankomende studenten en de bouwbedrijven, veranderd naar een duale associate degree- opleiding Bouwkunde. Op dit moment bieden wij twee verschillende opleidingen en een vooropleiding aan.

Overzicht opleidingen Bouwtalent

Samenwerkingen en werkgebied

BouwTalent Noord werkt samen met Hogeschool Windesheim in Almere en met de Kader- en Ondernemersopleiding in de Bouw (KOB). Dit maakt het mogelijk dat je via de duale Ad opleiding Bouwkunde in slechts twee jaar tijd twee diploma’s kunt behalen. Je haalt namelijk het hbo diploma Ad Bouwkunde én het Vakdiploma Aannemer B&U van de KOB. Het onderwijs van de Ad opleiding Bouwkunde vindt plaats gedurende twee dagen per week en wordt verzorgd door de docenten van Hogeschool Windesheim op hun locatie in Almere.

Daarnaast bieden wij de garantie op doorstroming naar de Bachelor opleiding. Deze opleiding duurt slechts 1,5 jaar. Je studeert dus liefst 6 maanden eerder af dan een reguliere voltijd student.

BouwTalent Noord biedt in zes verschillende provincies leerwerkplekken voor studenten. Je kunt dus een opleiding volgen via BouwTalent Noord als je zelf in een van die provincies woont. Bij ons is het niet nodig dat je zelf op zoek gaat naar een geschikte leerwerkplek want dat doen wij voor jou. Na jouw intakegesprek, waaruit duidelijk is geworden wat jouw opleidingswensen en mogelijkheden zijn, gaan we samen met jou op zoek naar een passende leerwerkplek bij een bouwbedrijf. Uiteraard houden wij hierbij ook rekening met jouw woonplaats. 

Kaart NL Bouwtalent Noord

Heb je zelf een leuke stage- of werkervaring opgedaan bij een bouwbedrijf en zou je hier heel graag terug willen? Breng die ervaring in tijdens het intakegesprek. BouwTalent gaat dan onderzoeken of dit bedrijf aan haar eisen kan voldoen.

Bij BouwTalent zijn toonaangevende bouwbedrijven aangesloten. Bedrijven, die willen investeren in de opleiding van mensen, en BouwTalent daarom geschikte leerwerkplekken aanbieden.   

Studeren én werken op hbo niveau

Heb je nog vragen? Stel ze via