Carrièreswitch? Kies voor de bouw!

Overweeg jij een carrièreswitch? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen gingen je voor. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat er veel mensen een ander vak kiezen. Zo waren er in 2017 bijna een miljoen mensen die een ander beroep gingen uitoefenen. Twee derde van deze mensen kiest voor en beroep in een andere beroepsgroep.

Werken in de bouw

Misschien overweeg je wel een carrière in de bouw. De komende jaren heeft de bouw & infra veel nieuwe collega’s nodig. Niet alleen op de bouwplaats, maar ook op kantoor. De bouwsector is, integenstelling tot wat veel mensen denken, veelzijdig en uitdagend. Wij bieden een traject aan voor mensen die een niet bouw-gerelateerd hbo diploma hebben.

BouwTalent Noord
BouwTalent Noord biedt een opleiding aan voor mensen die een niet bouw-gerelateerd hbo diploma hebben, maar toch carrière in de bouw willen maken. Onze tweejarige duale Bouwmanagement opleiding is speciaal ontwikkeld voor studenten die nog geen kennis hebben van de bouw. Wanneer je de opleiding Bouwmanagement bij ons hebt afgerond, ben je in het bezit van een mbo+ diploma Bouwkunde. Je kunt dan aan het werk bij een bouwbedrijf of doorleren. Tijdens deze tweejarige opleiding ga je een dag per week naar school in Diemen om de theorie te leren. Daarnaast werk je vier dagen per week bij een bouwbedrijf in jouw omgeving. De opleidingen van BouwTalent zijn allemaal duaal. Dat betekent dat de opleiding een combinatie van werken & leren is. Vier dagen per week in de praktijk bij een gerenommeerd bouwbedrijf en een dag per week theorielessen. De theorielessen (een keer per week) worden georganiseerd bij BouwTalent Noord te Diemen.

Ben jij klaar voor een carrièreswitch? Of heb je vragen over de opleidingen van BouwTalent Noord? Neem dan gerust contact met ons op. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.Deel dit artikel

Studeren én werken op hbo niveau

Heb je nog vragen? Stel ze via