Duale pre-Ad-opleiding Bouwkunde

Het is belangrijk dat je voldoende theoretische en praktische kennis hebt van de bouw, voordat je aan de duale Ad-opleiding Bouwkunde kunt beginnen. Wanneer je dit niet hebt, kun je via BouwTalent Noord de duale pre-Ad-opleiding Bouwkunde volgen. Deze vooropleiding duurt één schooljaar en hierin leg jij de basis die je nodig hebt om de duale Ad-opleiding Bouwkunde goed te kunnen volgen. Tijdens deze vooropleiding ga je studeren en stage lopen, zodat hetgeen je leert direct in de praktijk kan worden toegepast en omgekeerd. De duale pre-ad-opleiding Bouwkunde is kosteloos voor studenten. Elke student ontvangt een stagevergoeding van bruto €693,- per maand (op basis van 32 uur per week) tijdens zijn opleiding in het bedrijf. Bekijk hier de video van Jens (student pre-Ad)

Studeren en stage lopen

De basiskennis over de bouw verkrijg je via de opleiding Techniek B&U van de KOB. Deze opleiding wordt gedurende het jaar op maandagen gegeven op de locatie van BouwTalent in Diemen. Op de overige dagen van de week loop je stage bij één gerenommeerd bouwbedrijf in jouw woonomgeving. Daarnaast word je tijdens de studie en jouw werkzaamheden begeleid door de trajectbegeleider van BouwTalent. 

Toelatingseisen

Studenten met een havo- of vwo-diploma, die geïnteresseerd zijn in een carrière in de bouw, kunnen zich aanmelden voor de duale Pre-Ad-opleiding.

Functies in de bouw

BouwTalent Noord leidt studenten op voor functies als calculator, werkvoorbereider of uitvoerder. Studenten worden tijdens hun studieloopbaan begeleidt door een coach van BouwTalent Noord. Daarnaast biedt BouwTalent Noord een gegarandeerde en passende stageplek voor duale pre-Ad Bouwkunde studenten bij een bouwbedrijf in hun regio. 

Studeren én werken op hbo niveau

Heb je nog vragen? Stel ze via