Home

Praktisch Bouwmanagement

Een opleiding Praktisch Bouwmanagement voor Havo gediplomeerden.


Meld je aan

Persoonlijke begeleiding

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Passende leer-werkplek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Theoretische ondersteuning

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

100% baangarantie

Dit is geen nieuwe opleiding, maar een combinatie van bestaande opleidingen, waardoor het mogelijk wordt om in drie jaar tijd in praktijk en theorie op het gewenste niveau te komen om door te groeien naar een functie als werkvoorbereider of uitvoerder. Voor Havo schoolverlaters die geen HBO opleiding willen gaan doen, of een HBO geprobeerd hebben, maar deze opleiding niet afgemaakt hebben, is deze gecombineerde opleiding een heel goede start om te gaan werken en door te groeien in de bouw. Mensen die het bouwproces aansturen moeten zelf ook over ervaring op de bouwplaats beschikken, niet alles kun je met alleen theorie leren.

Met de opleiding Praktisch Bouwmanagement kunnen de deelnemers in de praktijk leren en werkervaring opdoen en tegelijkertijd de theoretische kennis opdoen die nodig is voor het aansturen van het bouwproces. Dit is geen nieuwe opleiding, maar een combinatie van bestaande opleidingen, waardoor het mogelijk wordt om in drie jaar tijd in praktijk en theorie op het gewenste niveau te komen om door te groeien naar een functie als werkvoorbereider of uitvoerder. Voor Havo schoolverlaters die geen HBO opleiding willen gaan doen, of een HBO geprobeerd hebben, maar deze opleiding niet afgemaakt hebben, is deze gecombineerde opleiding een heel goede start om te gaan werken en door te groeien in de bouw.


Informatie opleiding

Wat kun je worden?

Tijdens de opleiding Praktisch Bouwmanagement wordt je opgeleid tot een werkvoorbereider of uitvoerder. Natuurlijk kun je ook andere functies gaan bekleden, of zelfs je eigen bedrijf beginnen.

Werkvoorbereider

Een werkvoorbereider heeft veel kennis van verschillende onderdelen die nodig zijn om aan een bouwproject te beginnen. Vaak houdt hij/zij zich bezig met de inkoop van materiaal, de planning van het personeel en het maken, controleren en aanpassen van technische tekeningen. Daarnaast houdt de werkvoorbereider toezicht op de vooruitgang van het project. 

Uitvoerder

De uitvoerder zorgt ervoor dat alles op de bouwplaats goed verloopt. Hij/zij zorgt ervoor dat iedereen weet wat er moet gebeuren. Daarnaast is de uitvoerder verantwoordelijk voor kwaliteitscontroles, veiligheid en een goed verloop van de planning. 

Erkende leerbedrijven

Studeren én werken op hbo niveau

Heb je nog vragen? Stel ze via