Veelgestelde vragen

Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Waar wordt de opleiding gegeven?

De duale Ad-opleiding Bouwkunde wordt bij de hogeschool Windesheim in Almere gegeven, gedurende twee dagen per week. De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. De opleiding Bouwmanagement wordt in Diemen gegeven, evenals de duale pre-Ad-opleiding Bouwkunde.

Wat zijn de kosten voor een student?

Collegegeld voor 2020-2021 bedraagt € 2.143, maar heb je nog niet eerder gestudeerd aan een hogeschool of universiteit dan betaal je het eerste jaar € 1.071. Ook maak je kosten voor boeken.

De introductiecursus, de Summerschool, de cursus VOL VCA en alle trainingen en excursies van BouwTalent zijn voor jou gratis.

Betaalt iedere student hetzelfde bedrag aan collegegeld?

Nee, studenten die eerder een andere hbo- of universitaire opleiding (met diploma) hebben afgerond moeten instellingscollegegeld betalen. Hier gelden andere bedragen. Neem contact op met onze projectleider voor meer details.

Krijg je een reiskostenvergoeding?

Als student krijg je gratis een zgn. OV jaarkaart. Mocht het bouwproject slecht met het OV bereikbaar zijn dan worden er afspraken gemaakt met het betreffende bouwbedrijf.

Heb je vakantiedagen bij BouwTalent?

Uiteraard heb je bij BouwTalent vrije dagen. Naast de gebruikelijke feestdagen heb je recht op vrije dagen, die je i.o.m. het leerbedrijf kunt opnemen. Als je 24 uur per week werkt, zijn dat 15 dagen en bij 32 uur werk 20 dagen per jaar. In de weken dat de hogeschool geen lessen verzorgt kun je naar het leerbedrijf. Voor deze extra gewerkte uren wordt je uiteraard extra betaald.

Wanneer word je loon betaald?

BouwTalent betaalt de lonen per periode van 4 weken op basis van een urenstaat of weekrapport dat jij wekelijks moet insturen.

Heb je recht op studiefinanciering?

Ja, dit kun je aanvragen bij DUO. Maak wel eerst een berekening of dit noodzakelijk is want je gaat loon verdienen bij Bouwtalent en je betaalt maar de helft van het collegegeld in het eerste jaar. 

Studeren én werken op hbo niveau

Heb je nog vragen? Stel ze via